sivas kebabı





Annemden öğrendiğim nefis yemek..

Malzemeler:

500 gr kusbası et
5 orta boy patlıcan. küçükse 8 adet 7 adet yesil biber
6 domates
1 iri soğan
1 kase maydanoz
1 baş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça( koymasanızda olur domatesin rengine göre)
Yapılışı:
Patlıcan alacalı soyulur iri yuvarlak sekilde dilimlenir tuzlu suya konur. Biberler temizlenir yıkanır, domatesler yuvarlak şekilde dilimlenir, maydanoz iri doğranır ve sarımsaklar soyulur.
Patlıcan yıkanır suzulur. patlıcan ve biber bol yağda hafif kızartılır.Tencereye et alınır biraz su eklenir pisirilir 1 çorba kasığı yağ ile hafıf kavrulur. Soğan incecik kıyılır eklenir, sarımsak eklenir pisirilir. Patlıcanların yarısı dizilir, üzerine domates dizilir, onun üzerine biber dizilir ve tekrar patlıcan domates sırayla dizilin en son maydanoz serpilir. baharat ve tuz serpilir. 1,5 su bardağında sulandırılmıs salçalı su dökulur. Önce harlı sonra kısık ateste pisirilir. Servis yapılır..

Yorumlar

Adsız dedi ki…
selamlar
inan görüntü olarak şahane. tadı içinde yemeği uzatıp ekmek banarak yorum verebilirim. ne kadarda doğal renklibir yemek
eline sağlık
http://sadiye-yemekzamani.blogspot.com/
Adsız dedi ki…
Buna benzerini annemde yapar..Yalnız siz eti önce haşlayıp sonra kavurmuşsunuz..Sonra yapılışda unutulmuş et ama eğer bizimkisi gibiyse ortaya döşeniyor diye tahmin ediyorum.Bizdede kıyma kavruluyor..Kızaran patlıcanlar arasına konuyor..Allahım müthiş bir lezzet oluyor.Patlıcanın en sevdiğim hali...Etle deneyeyim bir günde.Off süper..Su Tünay
Unknown dedi ki…
bilir bilmez yorum atmayın ben bunun ustasının oğluyum aynı zamanda bende ustasıyım 2 nesil bunu biliyorum bunu sivas ve tokatlılar yapar aynı tat ama fark var
Nixie dedi ki…
Ayazoğlu Sivas kebabı ustası...Benim annemde Sivaslı.Eğer annem yokluktan dolayı Kıyma kullandıysa hep söylediğim gibi"annem çok akıllı" derim:) Ama İzmirde birilerinden görüp yaptıysa " on numara kadın kendini nasılda geliştiriyor" derim:)) Saygılar.

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi