Acıbadem kurabiye


 Benden ısrarla istenen #acıbadem kurabıye tarifimi paylaşıyorum 👩‍🍳😃🍪⬇️

Acıbadem kurabiyesi, beze malzemelerinin içine acı badem eklenerek yapılan bir tatlıdır. Badem, şeker ve yumurta beyazı ile yapılır. Geleneksel tarife göre üstünde bir adet acı badem bulunur, ismi de buradan gelmektedir. Acıbadem her zaman bulunamadığı için onun yerine badem özü kullanılır

Malzemler:

500 gr fındık toz
500 gr badem toz
720 gr yumurta akı
1 500 kilo toz şeker
20 gr limon suyu
4 damla badem özü aroması

Yapılışı
Şeker, toz badem, toz fındık ve yumurta akını kısık ateşte helva yapar gibi 25 30 dakika sürekli karıştırarak 80 C dereceye getirin.
Sonra mermere dökün soğuyunca limon suyunu ekleyin karıştırın 10 dakika daha beklesin. 
Sıkma torbasına alın istediğiniz boyutta sıkın önceden 135 C derecedeki ısıttığınınız fansız fırında 10 dakika sonra dereceyi 150 C cıkartın hafif üzerleri çatlayınca ve hafif kızarınca alın fırından. Kurabiye soğuyunca arasına marzıpan sürün yapıştırın..
Afiyet olsun. 👩‍🍳🥰💕🎅

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi