Sansebastian cheesecake




San Sebastian Cheesecake, ‘yanmış cheesecake’ olarak da bilinmektedir. Adini İspanya’nın San Sebastian şehrinden almıştır ve bu şehirde bulunan La Viña adlı restoranda yapılmıştır.
Sizlerle tarifimi  paylaşacağım 👇

İnstagram chefbanukirmizigul

#sansebastiancheesecake
Hatırlatma 🤗
2007 yılında kibelenin mutfağı adında Web sitesi kurmuştum sonra blogspot aktardım günde 5000 kişi ziyaret ediyordu işelerimin yoğunluğundan dolayı maalesef siteyi güncellelleyemedim.
500 den fazla tarifim mevcut isteyen kibeleninmutfagi.blogspot.com inceleyebilir. Blogspota aktarırken coğu pasta fotoğrafları silindi bilginize ama tariflerim ve yorumlar duruyor. 

Malzemeler:



1 kilo pınar beyaz ki bu peynir dısında aslında philedelphia peynırı ile yapılsa daha muhtesemm olur ama pahalı ve ıthal peynir oldugu ıcın bizim pınarımız da bu peynire daha yakın
Not: Sakin labne kullanmayın
380 gr toz seker
550 gr  tıkveslı krema
7 yumurta
80 gr un
22 cm cember kalıp  yaglı kagıt
Yapılısı:
Seker peynir mıkserle 1 dakika cırpılır
1 dakikayı gecmesı sansebastıyan cheesecake in ozellıgı kek kıvamında olmaması akıskan olmasını istiyorsanız asla malzemeleri asırı cırpmayın karıssa yeter
Yumurtaları aynı anda ekleyin 1 dakika cırpın
Krema ve unu ekleyin oda 1 dakika cırpın
Yaglı kagıt su ile nemlendirin cember kalıba serin harcı bosaltin
Onceden ısınmıs fırında ( ben professional otel mutfak fırınları da 210 derecede 40 dakika pısırıyorum) fansız olmalı!
Önemli
Sız ev fırınlarında 200 derecede 25 30 dakika fansız pısırın ev fırınları daha cabuk pısırıyor hacmi kucuk oldugu ıcın.
Pişen cheesecake bi gece dolapta dinlendirin ertesi gun dilimleyin sunun. Afiyet olsun

Yorumlar

Arzuuu dedi ki…
Merhabalar.... Instagram da hesabınız var mı acaba?
banu kırmızıgül dedi ki…
Evet var @chefbanukirmizigul

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi