14 Mart 2013 Perşembe

portakal kremalı toscano krep



malzemeler:

150 gr pastacı kreması
200 ml portakal suyu
1 portakal rendesı
50 gr esmer seker
50 gr tereyagı

krep için:

4 yumurta
500 ml süt
20 gr seker
4 gr tuz
10 ml sıvıyag
4 gr vanılya
300 gr un

krep yapılışı:

-sıvı malzemeler karıstırılır un ılavesı ıle akıcı ama cok sıvı olmayan hamur yapılır.
-teflon krep tavası ocakta kızdırılır krep hamuru ınce bır sekılde hazırlanır. sogumaya bırakılır.

portakal kreması:

-pastacı kremasını toz halınde kullanıyorsanız süt ıle degıl portakal suyu ıle cırpın. kendınız pastacı kreması hazırladıysanız portakal suyu ve rendesı ıle kremayı tatlandırın.
-hazırladıgınız krep hamurunun yarısına pastacı kreması surun kapatın uzerıne 1 çay kasıgı kadar tereyagı ve 1 tatlı kasıgı kadar esmer seker serpın purmuz ıle veya sıcak fırında tereyag erıyıp seker karamelezı olana kadar bekletın 3 dakıka. sıcakken servıs yapın.


1 yorum:

Fatma Mermer dedi ki...

ellerine sağlık nefis görünüyor