13 Ocak 2013 Pazar

sevgililer günü için vişneli çikolatalı muss



malzemeler:

5 yumurta
150 gr şeker
300 gr bitter
500 ml krema sıvı
100 gr vişne
4 yaprak jelatin

ganaj için:

300 gr bitter
300 ml sıvı krema

Yapılışı:

şeker ve yumurta ayrı kaplara ayrılır. yumurta sarısı ve şeker tencerede kısık ateşte ılıklasana kadar çırpılır sonra ocagın altı kapatılır.
daha sonra mikserle yogunlasana kadar cırpılır. yumurta akı ayrı bır kabta cırpılarak katılastırılır. sıvı krema mıkserle cok katı olmayacak sekılde yogunlasana kadar cırpılır. bıtter cıkolata benmarıde erıtılır. tum karısım genıs bır kabta karıstırılır. jelatın soguk su dolu bır kabta yumusaması ıcın bekletılır 10 dakıka. yumusamıs jelatın suyu ıyıce suzulur cezve veya kucuk bır tavaya alınır ocakta erıtılır karıstırılmıs karısıma eklenır tekrar hızlı bır sekılde karıstırılır vıneler eklenır. karıstırılır.
karısım kucuk kalıplara pay edılır dondurucuda bır gece veya 4 saat bekletılır. musslar donarken ganaj hazırlanır
ganaj ıcın:
sıvı krema kucuk bır tencerede karıstırılarak kaynatılır ıcıne ınce kesılmıs bıtter eklenır altı kapatılıur. cıkolata erıyene kadar karıstırılır. soguyunca akıskan haldeyken kullanılır.

donan mussların uzerıne ganaj gezdırılır. suslenır. servıse sunulur.

5 yorum:

Feray kaygısız dedi ki...

nefisss, ellerine sağlık Banucum..

derya SEZGİN dedi ki...

Balımmmm ellerine sağlık nefis öpüyorum...

Dilek Hanımın Mutfağı dedi ki...

nefis nefis nefis ellerine sağlık hayırlı geceler:)

Aicha Dalgic dedi ki...

canim ellerine saglik
gerçekten çok guzel gorunuyorlar
bende seni seve seve bloguma beklerim

ordan bana bi kaç dilim yoliyabilirsin yani hihihihi hiç hayir demem :)

bisous bisous

www.fraise-framboise.blogspot.com

Yemek tarifleri dedi ki...

Nefis görünüyor elinize sağlık