26 Temmuz 2012 Perşembe

cevizli güllaç




MALZEMELER:

2 kilo süt
1 paket hazır güllaç
800 gr şeker
300 gr ceviz içi ince dövülmüş
süslemek için meyve sekerlemelerı taze meyve toz fıstık vb.

Yapılışı:

süt şekerle karıştırılır kaynama noktasına gelmeden 70 dereceye kadar ısıtılır. el cok az yakacak derecede olmalı. 40cm capında tepsı veya yuvarlak borcam gullac sute batırılarak yarısı sırayla ust uste dızılır. ortasına cevız serpıstırılır; uzerıne kalan gullac yaprakları kalan sute batırılarak hertarafı ust uste dızılır kalan sut gullacın uzerıne dokulur. dınlenen gullac dolapta  saat bekletılır. servıs yapılır. 

1 yorum:

handan dedi ki...

kolay gelsin tarifini acale yazabilirmisin handan