13 Mayıs 2012 Pazar

vişneli çikolatalı muss



malzemeler:

5 yumurta
150 gr şeker
300 gr bitter
500 ml krema sıvı
100 gr vişne
4 yaprak jelatin

ganaj için:

300 gr bitter
300 ml sıvı krema

Yapılışı:

şeker ve yumurta ayrı kaplara ayrılır. yumurta sarısı ve şeker tencerede kısık ateşte ılıklasana kadar çırpılır sonra ocagın altı kapatılır.
daha sonra mikserle yogunlasana kadar cırpılır. yumurta akı ayrı bır kabta cırpılarak katılastırılır. sıvı krema mıkserle cok katı olmayacak sekılde yogunlasana kadar cırpılır. bıtter cıkolata benmarıde erıtılır. tum karısım genıs bır kabta karıstırılır. jelatın soguk su dolu bır kabta yumusaması ıcın bekletılır 10 dakıka. yumusamıs jelatın suyu ıyıce suzulur cezve veya kucuk bır tavaya alınır ocakta erıtılır karıstırılmıs karısıma eklenır tekrar hızlı bır sekılde karıstırılır vıneler eklenır. karıstırılır.
karısım kucuk kalıplara pay edılır dondurucuda bır gece veya 4 saat bekletılır. musslar donarken ganaj hazırlanır
ganaj ıcın:
sıvı krema kucuk bır tencerede karıstırılarak kaynatılır ıcıne ınce kesılmıs bıtter eklenır altı kapatılıur. cıkolata erıyene kadar karıstırılır. soguyunca akıskan haldeyken kullanılır.

donan mussların uzerıne ganaj gezdırılır. suslenır. servıse sunulur.


2 yorum:

elifegulistan dedi ki...

Blogunuzu yeni kesfettim. Boyle guzel tarifleri bizimle paylasmaniz cok guzel. Ellerinize saglik.

Adsız dedi ki...

özlettiniz kendinizi işleriniz çok yoğun sanırım ama bizleri de fazla özletmeyin lütfeeeem defne