meyveli kekleri çok severim, bu sefer keki 40x30 cm. düz kalıpta pişirdim, kek soğuduktan sonra iki pata ayırdım ve süslemesinide taze meyve ve çikolata ile yaptım kekin hem içinde frambuaz meyvesi var hem de süslemesinde. çok şık ve lezzetli oldu. Malzemeler: 5 yumurta 1 su bardağı toz şeker 200 gr tereyağı oda ısısında 1 çay bardağı sıvı yağ 2 paket vanilya 1 paket kabartmatozu yarım su bardağı hindistan cevizi rendesi 1 su bardağı frambuaz meyvesi 2 su bardağı un yarım limon suyu süslemek için: bitter çikolata frambuaz meyvesi Yapılışı : tereyağı ve sıvıyağı mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın şekeri ekleyin 3 dakika çırpın. Yumurtaları sarısını ve akını ayırın sarılarını yağ karışımına ekleyin 1 dakika çırpın un, hidistancevizi,kabartmatozu, vanilya ve limon suyunu ekleyin karıştırın. yumurta akını kar haline gelene kadar temiz kuru ayrı bir kapta çırpın karışıma ekleyin karıştırın.1 su bardağı frambuazı ekleyin karıştırın. yağlanmış tepsiye dökün düzeltin önceden
Aslında bu nefis keki daha önceden denemiş ve çok beğenmiştim ama paylaşmak kısmet olmamıştı. Oldukça lezzetli ve değişik bir kek oldu… Tarif defterinden Malzemeler: 125 gr tereyagı – oda ısısında 4 yumurta 1,5 sb un yarım sb seker 1 paket kabartma tozu vanilya,cimdik tuz Arsına: 1-2 yk tereyagı 1-2 avuc tel kadayıf biraz ceviz irice dövülmüş Yapılışı: 1- kadayıfı incecik didikledim. Tereyağında hafif sarartana kadar kavurdum. cevizi ekledim karıştırdım. soğuması için kenara aldım. 2- tereyagı ve sekeri iyice krema gibi olana dek çırpın. yumurtayı tek tek ekleyip yedirerek çırpın. 3- un, kabartmatozu, vanilya ve tuzu eleyin, karısıma ilave edin, karıştırın. kek hamurunun yarısını hazırlanmış yağlanmış orta boy 27 cm caplı kadar bir tepsiye boşaltın.( ben baton kek kalıbında yaptım) 4- üzerine soğumuş kadayıfı serpin düzeltin. kalan kek karışımını üzerine dökün düzeltin. önceden ısınmış 185 derecede pişirin. not: kek kalıbını yağladıktan sonra üzerine kavrulmamış
Parlak sos yapimi 600 Gr şeker 100 Gr su ile kaynasın ocaktan alın İçine 140 Gr kakao ekleyin karistirin 300 Gr bitkisel kremayi ayrı bir cezvede kaynatın ekleyin karıştırın not :kakao fazla sıcağa maruz kalırsa parlaklığı gider. En son içine 16 Gr soğuk suda yumuşamış ve süzülmüş yaprak jelatini ekleyin karıştırın. el mikser ile 5 dakika çırpın. Ilık olduğu zaman pasta, eclair profiterol vb sos olarak kullanın.
Yorumlar
rı için birebir:)))Ellerine sağlık
kocaman öpüyorum.
ellerine sağlık canım sevgiler:))