caramelıa
Koza mutfak'ta Fransız Pasta şefi Frederic Boures tarafından gerçekleştirilen petifur ve tuzlu kurabiyelerin silikon kalıpta farklı pişirlme ve sunumlarını İstanbul daki pastane şeflerine 3 saatlik uygulama ile tanıttı ben de pastane şefi olarak orada bulundum.
malzemeler:
tart hamuru :
160 gr yumurta sarısı
290 gr toz şeker
290 gr yumuşak tereyağı
360 gr un
65 gr toz badem
13 gr kabartma tozu
gr vanilya
2 gr tuz
hazırlanışı:
yumurta sarısını şeker ve vanilya ile karıştırın. tereyağı ve tuzu ilave edin. unbadem ve kabartma touzunu ilave edin ve karıştırın. demarle flexipan tart silikon kalıbına hamuru sıkın. siz klasık tart kalıbınızı kullanabılırsınız farketmıyor. 175 derecede sıcak fırında pişirin 20 - 25 dakıka
içine:
meyve püresi ile krema hazırlayabılırsınız veya pastacı kremasını kullanabılırsınız sıze kalmıs. susleyerek sunun.
Yorumlar
fato hanım selam tesekkur ederım
cok eskı bır ustam benı yetıstırenlerden dıyelım bana dedıgı ogutu hıc unutmam derkı gercek usta veya sef paylasır paylasmayan usta usta degıldır. ve eklıyorum herkes herseyı yapabılır ama bazı uztalar daha lezzetlşı ve mucızevı yapar yanı ben korkmuyorum severek paylasıyorum bu dea herkese ders olsun :)