caramelıa






Koza mutfak'ta Fransız Pasta şefi Frederic Boures tarafından gerçekleştirilen petifur ve tuzlu kurabiyelerin silikon kalıpta farklı pişirlme ve sunumlarını İstanbul daki pastane şeflerine 3 saatlik uygulama ile tanıttı ben de pastane şefi olarak orada bulundum.

Caremelıa


malzemeler:

tart hamuru :
160 gr yumurta sarısı
290 gr toz şeker
290 gr yumuşak tereyağı
360 gr un
65 gr toz badem
13 gr kabartma tozu
 gr vanilya
2 gr tuz

hazırlanışı:

yumurta sarısını şeker ve vanilya ile karıştırın. tereyağı ve tuzu ilave edin. unbadem ve kabartma touzunu ilave edin ve karıştırın. demarle flexipan tart silikon kalıbına  hamuru sıkın. siz klasık tart kalıbınızı kullanabılırsınız farketmıyor. 175 derecede sıcak fırında pişirin 20 - 25 dakıka

içine:


meyve püresi ile krema hazırlayabılırsınız veya pastacı kremasını kullanabılırsınız sıze kalmıs. susleyerek sunun.

Yorumlar

Dilekhaniminmutfagi dedi ki…
Ellerinize sağlık muhteşem görünüyorlar...
DATLIM dedi ki…
Süper görünüyor...sizin yerinizde olmak isterdim :) benimde hayalim ilerde küçükte olsa bir pastane açmak ama tabi işimden kopmadan peyzaj +cafe :)
fato dedi ki…
mrblar sitenizi cok begendim be amerikadan surekli takipcinizin gerci sitenizi kesfedeli henuz 1 ay oldu ama ellerinize saglik hayret nasil oluyoda bir pastaci yani gercek bi sef meslegi acisindan tarifleri paylasiyo sasiriyorum beni babamda firincidir ama tarif vermez agzindan ne koparsak kardir yani simmit tarifi zorla aldim agzindan ama eksik soylediginden eminim cunku tutmuyo:)
banu kırmızıgül dedi ki…
herkese tesekkurler.

fato hanım selam tesekkur ederım

cok eskı bır ustam benı yetıstırenlerden dıyelım bana dedıgı ogutu hıc unutmam derkı gercek usta veya sef paylasır paylasmayan usta usta degıldır. ve eklıyorum herkes herseyı yapabılır ama bazı uztalar daha lezzetlşı ve mucızevı yapar yanı ben korkmuyorum severek paylasıyorum bu dea herkese ders olsun :)
fato dedi ki…
cok dogru basarinizin devami diliyorum isallah yeni tariflerinizi dort gozle bekliyorum

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi