Erzurum Kadayıf Dolması






Türk tatlı menüsünde ''Erzurum kadayıf dolması'' olmazsa ayıp olurdu :))  ben de severek yaptım çokta lezzetli oldu...


Malzemeler:

2 kilo tel kadayıf taze olmasına özen gösterin
500 gr ceviz içi
10 yumurta

şerbet:

2 kilo şeker
1800 ml su
yarım limon

kızartmak için:

1,5 litre sıvı yağ


Yapılışı:

tel kadayı 12 cm boyunda 6 cmeninde ele uzunca alınır ince dövülmüş ceviz içi 3 adet eklenir. dolma sarar gibi sıkı ama çok sıkı olmasın şerbeti çekmez sarılır. yumurtalar çırpılır dolmalar yumurtaya bulanır çok bekletilmez yumurtadan alınır ve kalan yumurta elle sıkılarak akıtılır kızgın bol yağda nar gibi kızartılır soğuk şerbete atılır 10 dakika bekletilir kaymak vb. servis edilir...

Yorumlar

u.aydin dedi ki…
Seviyorum bu tatliyi yaaa.muhteşem.ellerine sağlık
Dilekhaniminmutfagi dedi ki…
kibelecim bir Erzurumlu olarak ellerine sağlık dolma muhteşem görünüyor bende Erzurumluyum kadayıf dolması bizim olmazsa olmazlarımızdandır selamlar sevgiler
Limon çiçekleri dedi ki…
harika bir tatlıdır,bizzat Erzurumlunun elinden yedim...ellerinize sağlık.
Ferkay dedi ki…
Off Nasılda güzel olmuş Banucum ellerine sağlık..
Sevgiler..
Adsız dedi ki…
merhabalar,
ben kac kez denediysem beceremedim. yumurta koktu yada serbeti cekmedi. sizinkiler serbeti cok iyi cekmis. ben beceremem, denemek icin umudum yok, sizin ellerinize saglik.
selamler, selma

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi