13 Ekim 2011 Perşembe

ekmek yapımı







malzemeler:

2 kılo un
35 gr markelerde satılan maya, üzüm mayası veya ekşi maya
30 gr tuz
40 gr şeker
su 1 litre sonra azar azar eklersiniz

Yapılışı:

maya 1 litre suda eritilir. tüm malzemeler hamur yoğurma makinasında karıştırılır, mayalı su eklenir yoğurulur. orta sertlikte bir hamur olacak, su az gelirse biraz eklenir tekrar yoğurulur. hamur üç parçaya bölünür isediğiniz şekil verilir 2 saat mayalandırılır. üzerine su serpilir, önceden ısınmış 225 derecedeki fırında pişirilir. 

5 yorum:

derya dedi ki...

Balımmm ekmekler enfes ellerine sağ
lık öpüyorum.

özlem dedi ki...

ellerine sağlık ekmekler süperrr.

Elif'in Terazisi dedi ki...

Oh mis gibi ev ekmeği, elinize sağllık

sare dedi ki...

Ekmeklerin mis gibi güzel kokusu buralara kadar geldi.
Ellerinize sağlık.
Sevgiler.

LEYLA'nın KAHVE DÜKKANI dedi ki...

Banu bunlar harika olmuş ama biz yeni tarifler de bekleriz :) Ellerine sağlık.

Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...