dondurma kızartması - fried ice cream





Malzemeler:

vanilyalı veya kaymaklı dondurma
1 büyük paket sade corn flakes veya tel kadayıf
6 adet yumurta akı
ve kızartmak için bol sıvıyağ

Yapılışı:

dondurmalar en büyük dondurma kaşığı ile top şeklinde alınır elle düzeltilir derin dondurucuya alınır dondurulur.
dolaptan alınır çırpılmış yumurta akına ve toz halinde ezilmiş cornflakes bulanır tekrar dolaba alınır bir gece dondurulur ertesi gün tekrar yumurta akına ve cornflakes bulanır tekrar dolapta 4 saat dondurulur ve bol kızgın sıvıyağda 5 saniye kızartılır servis yapılır.

Yorumlar

zeymurancafe dedi ki…
dondurma kızartması,dondurma nasıl kızarır ki,ilk kez duydum,tariflerınızı çok beğenıyorum,ellerınıze sağlık
E.H dedi ki…
Sevgili Banu Hn.ellerinize sağlık ben bii cin lokantasında yemiştim harika biiii tat ellerinize sağlık çokkk nefis görünüyor.Kucak dolusu sevgiler:)))...
Hatice OKTAY dedi ki…
merhabalar banu hanım ben dondurma kızartmasını antalyada bir lokantada yemiştim ama bu tatlı kadayıflı ve şerbetli idi ama sıcaktı içindeki dondurma buz gibiydi tarifinizde kadayıfta olur diyorsunuz acaba nasıl yapılır kadayıflı ve şerbetli
Hatice OKTAY dedi ki…
merhabalar banu hanım ben dondurma kızartmasını antalyada bir lokantada yemiştim ama bu tatlı kadayıflı ve şerbetli idi ama sıcaktı içindeki dondurma buz gibiydi tarifinizde kadayıfta olur diyorsunuz acaba nasıl yapılır kadayıflı ve şerbetli
banu kırmızıgül dedi ki…
Kadayifa bulanir iki uc kez sonra kizartilir sicak koyu serbete atilur cikartilur. Bukadar hemen sunulur
Hatice OKTAY dedi ki…
yani gene yumurta akına bulayıp sonra kadayıfa dondurduktan sonra gene yumurta akı ve kadayıf tekrar dondurucumu sonramı kızaracak
banu kırmızıgül dedi ki…
Evet aynen oyle yalniz kadayifi firunda kurutun elinizle ufalayin oyke kulkanin. Daha basarili olur

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi