çilekli milföy
malzemeler:
4 adat milföy hamuru
300 gr pastacı kreması
300 gr çırpılmış krem şanti
400 gr taze küçük doğranmış çilek
üzerine pudra şekeri
Yapılışı:
milföy hamurları oda ısısına gelince unlu zeminde 50 cm. boyunda 20 cm genişliğinde merdane ile açın tepsiye dizin üzerine çatalla vb. ile heryerini delin önceden ızınmış 200 derecede pişirin çıkarın soğusun. diğer milföylerede aynı işlemi sırayla yapın.
soğuyan milföylerden birinin üzerine beyaz pastacı kremasından sürün üzerine çiek serpin kremşanti ile çileklerin üzerini kaplayın pasta yapar gibi diğer milföy hamurunu üzerine koyun aynı işlemi yapın 4 kat olacak veya 3 - en üst kata krema sürmeyin bol pudra şekeri serpin dinlensin dilimleyin servis yapın.
pastacı kreması için:
2 yumurta
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
5 çorba kaşığı şeker
700 ml süt
2 kasık magarın veya 100 gr benmarı erımıs ılık beyaz cıkolata
vanılya
Yapılısı:
celık tencereye yumurtalar kırılır. ıcıne un, nışasta, seker eklenır sut ılavesı ıle yavas yavas karıstırılır. orta ateste sonra kısık ateste karıstırılarak pısırılır. soguması ıcın tepsıye veya mermer yuzeye yayılır. ılıklasınca cırpma kabına alınır ıcıne erımıs cıkolata veya margarın eklenır cırpılır vanılya eklenır karıstırılır pasta arasına kullanılır.
pastanın dıs yuzeyını ve tekrar ıkıncı krema olarak arasına surmek ve kaplamak ıcın 2 paket kremsantı 2 su bardagı sut ıle cırpın kullanın veya 500 ml sut kremasını 1 yarım su bardagı sekerle cırpın yogunlassın kullanın.
not : hazır pastacı kremalarından yapabilirsiniz.
Yorumlar
acaba milföy dinlenince yumşuyormu yoksa çıtır çıtır kalıyormu çok merak ediyorum.
sevgiler...
ellerine sağlık Banu usta