sufle - sıcak çikolatalı kek



Sufleyi küçük porselen kalıplarda yapabilirsiniz veya alüminyum folyo kalıplarda pişirebilirsiniz.  Dondurma eşliğinde sunulursa lezzeti bir başka oluyor..

Malzemeler:

250 gr tereyağı
250 gr bitter çikolata
5 bütün yumurta 
ayrıca
5 yumurta sarısı
toplam 10 yumurta 
65 gr şeker
125 gr un
vanilya


Yapılışı:

tereyağı kenarları yüksek bir tencerede eritilir ama yakılmaz kokusu çıkmasın. erimiş sıcak tereyağının içine küçük parçalara doğranmış bitter çikolata eklenir ocağın altı kapatılır tereyağın sıcağı ile çikolata erir ara sıra karıştırılır. ılık hale getirilir

yumurtalar ve şeker 5 dakika mikser ile çırpılır ılık çikolata karışımına eklenir karıştırılır. un ve vanilya ilave edilir karıştırılır yağlanmış küçük kalıplara eşit miktarda pay edilir fazla doldurulmaz yoksa kalıptan çıkarılırken dağılabılır 1/4 miktar yeterli

önceden ısınmış 180 derecedeki fırında 15 dakika pişirilir sıcakken servis tabağına ters çevrilir.


aliminyum folyo kalıp
                                     
                                          porselen kalıp

Yorumlar

Yeşim dedi ki…
offf nasılda güzel gözüküyor.
ellerine sağlık canım,sevgilerimle...
evatolyesi dedi ki…
Ellerinize sağlık sufle yapmaya hep niyetleniyorum ama bir türlü kısmet olmadı:)
Sevgiler
FERZAN dedi ki…
çok güzel görünüyor,ellerine sağlık,sevgiler...
Limon çiçekleri dedi ki…
Enfes görünüyorlar!Çocuklarım çok seviyorlar ama evde denemeye hiç cesaret edemedim.Artık deneyebilirim..ellerine sağlık...
Nehir Butik Pasta dedi ki…
nasıl güzel bir lezzet
of of muhteşem
ellerine sağlık Banu usta
Gülcan dedi ki…
tam ağzıma göre eline sağlık canım alıp kaçıyorum.
Unknown dedi ki…
Vavvvv, su an nasil canim cekti anlatamam.... Ellerinize saglik.... Biliyorum cok kalorili ama sahane bir lezzet... Afiyetler olsun.... Sevgilerimle,
Unknown dedi ki…
süper gözüküyor...size birşey soracaktım.İnternette bir sürü pasta görüyorum süslemeli.pastanın üzerinde çizgi film kahramanları falan oluyor.Okuduğuma göre boyama kitaplarındaki resimlerin üzerine yağlı kağıt koyup üzerine yapıyorlarmış.sonra dondurup pastanın üzerine yerleştiriyorlarmış ama anlamadığım birkaç yer var.bu resimleri rengarenk boyuyorlar bir tarafı kırmızı bir tarafı beyaz falan bu nasıl oluyor kremayla mı yapıyorlar ve nasıl bu renkleri veriyorlar.Siz bir pastacı olarak bana yardım eder misiniz?Kaç gündür taktım kafayı bir türlü bulamıyorum,dolgu kreması transferi diye geçiyor sitelerde ismi... şimdiden teşekkürler
Özlem dedi ki…
Enfes gozukuyor..Ellerinize saglık

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi