creme brulee- krem brüle
krema, süt ve yumurta ile yapılan benmari usulu pişirilen ve üzeri esmer şekerle karamelize edilen nefis bir fransız ve ingiliz ortak tatlısı denebilir :)
yaparsanız pürmüz almanız şart esmer şekeri karemelize edemessiniz.
Malzemeler:
500 gr krema
500 ml süt
125 gr şeker
5 yumurta sarısı
3 bütün yumurta
1 paket vanilya
arzu edilirse 1 çay kaşığı kadar kanyak
Yapılışı:
süt,krema,şeker, yumurta ve yumurta sarısı karıştırılır iyice köpürtülmeden. ocakta karıştırılarak 60 santigrat derecede çok sıcak olmayacak ısıtılır. sıvı halde crem brule kalıplarına veya 2 cm yükseklikteki ince kalıplara pay edilir yüksek kenarlı tepsiye dizilir tepsiye su eklenir önceden ısınmış 185 derecedeki fırında 20 dakika yanı krem bruleler sertleştiği zamana kadar pişirilir. oda ısısına gelince dolapta dinlendirilir üzerine 1 tatlı kağı kadar esmer şeker eklenir pürmüz yardımı ile karemelize edilir servis yapılır.
Yorumlar
nüyor.Sesini duymak harikaydı özle
mişim kocaman öpüyorum.