şekerpare



ramazan sofralarına yakışacak bir osmanlı tatlısı şekerpare

Malzemeler:

250 gr. margarin oda ısısında
25 ml sıvıyağ
150 gr pudraşekeri
25 gr irmik
2 yumurta
10 gr kabartmatozu
5 gr vanilya
500 gr un

üzerine fındık

şerbet.

1 kilo şeker
1 litre su
1 çorba kaşığı limon suyu hepsi karıştırılır kaynatılır kıvamıgelince ılımaya bırakılır.

Yapılışı:

un hariç tümmalzemeler karıştırılır un yardımı ile yumuşak bir hamur yapılır. Cevizden birazküçükyuvarlanır tepsiye dizilir ortalarına fındık yerleştirilir. önceden ısınmış 185derecede pişirilir. fırından çıkarılınca hemen ılımış şerbe dökülür 2 saat dinlendirilir servis yapılır.

Yorumlar

Saglıklımutfak dedi ki…
Şerbetli tatlılar içinde en çok sevdiğimdir. Eline sağlık canım. sevgiler.
ımm çok severim. Ellerine sağlık...
umutluhayat dedi ki…
bende çok severim şekerpareyi.ellerinize sağlık
Unknown dedi ki…
Balımmm sabah girdim yorum yeri yoktu önceki şablonun süperdi değiş
tirmişsin yine:))Ellerine sağlık şe
kerpare enfes.Seni ve Gökşin prensesi
mi kocaman öpüyorum...
Nehir Butik Pasta dedi ki…
ellerine sağlık Banu
şekerpareyi çok severim senin yaptığın çok güzel,lezzetli olmuş
sevgiler
Gülcan dedi ki…
çok leziz duruyor ellerinize sağlık.sevgiler.
Unknown dedi ki…
Balımm ellerine sağlık Çağkan bayı
lır krem karemele bende senin tari
finle deneyeyim kocaman öpüyorum.
Adsız dedi ki…
banu hanım şerbeti kaç dk kaynatıyoruz acaba
banu kırmızıgül dedi ki…
serbet kaynadıgı zaman altını kısın 5 dakıka daha kaynatıp kapatın.
Adsız dedi ki…
banu hanım şeperparenizi yaptım tadı güzeldi fakat üzerleri çatladı neden acaba

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi