ay çöreği





Elimizde kalan kek, tatlı, pandispanya, krema vb. tatlıları karıştırıp içine kakao, az tarçın, fıstık fındık tozu ve süt ile hamur yapıyoruz dinlendiriyoruz. 6 cm. kalınlığında 10 cm. uzunluğunda yuvarlıyoruz. Hazırladığımız paskalya çöreği hamurunu 1 cm. kalınlığında açıyoruz 1 adet çırpılmış yumurtayı fırça ile sürüyoruz. Kenarına hazırladığımız  yuvarladığımız kakaolu karışımı uzunlamasına yerleştiriyoruz 1 kez yuvarlıyoruz şekil veriyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. File, fındık veya badem ile süslüyoruz mayalanmasını bekliyoruz 30 dakika. önceden ısınmış 185 derecedeki fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

not: kapalı bir şekilde birgün dinlenince daha lezzetli oluyor

Yorumlar

fuat gencal dedi ki…
Ellerinize, emeğinize sağlık. En sevdiğim çöreklerden biridir. Hayırlı iftarlar.

Saygılarımla.
umutluhayat dedi ki…
çok sevrim.ellerinize sağlık.nefis olmuş.
Unknown dedi ki…
Balımmm ay çöreği çocukluğumun vaz ge
çilmez lezzeti idi.Enfes görünüyor el
lerine sağlık.Seni ve Gökşini kocaman
öpüyorum...
kalpkurabiye dedi ki…
Banu Hanım,
ayçöreği=çocukluğum ilk okul yıllarım benim için..
Anneciğim her allahın günü yapıp koyardı beslenme çantama.. ne kadar güzell..
elleinize sağlık..
mutlu günler dilerim..
sevgiler..
Gülcan dedi ki…
bence çok değişik elinize sağlık

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi