yahni köftesi
Malzemeler:
5 adet büyük kemikli et (ben gerdan kullandım)
250 gr kıyma
1 su bardağı ince bulgur
1 soğan
2 çorba kaşığı kuru reyhan
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 kase kurutulmuş kara erik. aktarlarda var.
tuz
Yapılışı:
Önce kemikli etleri haşlayın pişirin. Erikleri yıkayın. suda haşlayın soğuyunca çekirdeklerini çıkarın. Bir kaba rendelenmiş soğan, kıyma, bulgur, reyhan, kırmızıbiber ekleyin yoğurun. cevizden küçük yuvarlayın veya daha küçük yuvarlayabilirsiniz.
Yağları tencereye alın eritin İçine etleri ekleyin biraz pişirin. salçayı ekleyin hafif kavurun. üzeri geçecek kadar kaynar su ekleyin ve tuzunu koyun kaynasın. köfteleri ekleyin erikleri ekleyin köfteler pişene kadar kısık ateşte pişirin. servis yapın..
Yorumlar