Yaban Mersinli Soğuk Pasta

Yaz geldi soğuk serin pasta tarifleri eklemek gerek. Bu yaptığım yaban mersinli soğuk pasta nefis lezzetli ve görünümü çok şık oldu. Daha önceden yaptığım benekli pasta kreması ama ölçülerini değiştirdim. Yaban mersini meyvesini taze veya donmuş olarak kullanabilirisiniz.

İki aylık yaz tatiline çıkacağım, Sonra kısmetse severek paylaştığım tariflerimle sizlerle olacağım. Görüşmek üzere…

Malzemeler:

pandispanya için:

4 yumurta

150 gr seker

150 gr un

yarım cay bardagı erımıs ılımıs tereyagı
1 tutam tuz

Yapılışı:

Yumurtayı çırpma kabında biraz karıstırın, seker ekleyin beyaz olana kadar 5 dakika çırpın. içine elenmis un ilave edin karıstırın. ılık yağı sicim gibi akıtarak karısıma ekleyin karıstırı yavasça. yağlanmıs kelepçeli kalıba bosaltın ve önceden ısınmıs fırında 25 dakika pisirin. pandispanya bir gece dinlensin iki pata ayırın.

Kreması için:

600 gr labne

1 su bardağı pudraşekeri

2 su bardağı süt kreması pınar marka kullandım

yarım su bardağı süzme yoğurt

2 paket vanilya

3 paket krema sertleştirici

1,5 su bardağı yaban mersini

üzerine: 2 çorba kaşığı pudraşekeri eleyin


Yapılışı:

1- Krem peynir, krema, pudraşekeri, vanilya, krema sertleştiricisi ve süzme yoğurdu bir kaba alın mikserle krema kıvamına gelene kadar karıştırın. içine yaban mersini meyvesini ekleyin karıştırın.

2- Kelepçeli kalıbın dibine pandispanyanın tek patını yerleştirin. iki çorba kaşığı süt ile pandispanyayı heryerini ıslatın. kremayı üzerine boşaltın düzeltin. dolapta bir gece bekletin. veya derin dondurucuda. ertesi gün kalan ikinci pandispanya patını 8 üçgen dilimlere kesin ve pastanın üzerine yerleştirin. çok az süt ile ıslatın dinlensin. Pudra şekeri serpin kalıptan çıkarın. süsleyerek servis yapın…

Yorumlar

Sevimin Aşkanası dedi ki…
çok güzel ellerinize sağlık ,
Adsız dedi ki…
Krema sertleştirici yerine ne önerirsiniz?
banu kırmızıgül dedi ki…
Suzme yogur yerine toz krem santi cirpin sertlessin krema sertlestiricisube gerek kalmaz. Kolay gelsin

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi