Iç Anadolu’da yapılan bu yemeği, anneannemden öğrenmiştim. Tandırda, çömlek içinde, kurutulmuş etle pişirirdi. Tadı nefistir.
Malzemeler:
2 su bardağı aşurelik buğday
1 iri soğan
yarım kilo orta yağlı kemikli et
1 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı vb.
tuz,bulbiber.
Yapılışı:
Yarmayı aşurelik buğdayı tencereye alın üzeri geçecek kadar su ilave edin bir taşım kaynasın kapatın. 5 saat beklesin şişsin. yağı eritin içine soğanları alın biraz kavurun kemikli eti ekleyin yağda çevirin. salça ve baharatları ekleyin karıştırın. buğdayı ekleyin karıştın. üzerine geçecek kadar sıcak su ilave edin karıştırın pişirin.
not: Düdüklü tencerede pişirin ama normal tencerede pişirecekseniz eti önceden pişirin ekleyin..