supangle turta

Hafta sonu bütün aile evdeydik. Ben de onlar için turta hazırladım. Çok da güzel ve lezzetli oldu. Ortasına eklediğim krema; dr oetker supangle…

Malzemeler:

kek için:

3 yumurta

125 gr oda ısısında tereyağı

yarım su bardağı şeker

3 çorba kaşığı dolusu kakao

1 su bardağı un

1 paket vanilya

bir fiske tuz

1 çay kaşığı kabartmatozu

kreması:

dr oetker supangle

yarım ölçü hazırladım

Yapılışı:

1- supangle tarife göre hazırlanır soğumaya bırakılır.

2- kek için: tereyağı ve şeker mikserle beyazlaşana kadar çırpılır. yumurtalar teker teker eklenerek çırpılır.

3- kakao, un, vanilya, kabartmatozu ve un eklenir karıştırılır.

4- 19 cm veya 22 cm kelepçeli kalıb yağlanır unlanır.ben kalıbın içine yağlı kağıt seriyorum.

5- kek karışımının yarısı kalıba dökülür. soğumuş olan kremadan 5-6 çorba kaşığı kekin üzerine yayılır.

6- kalan kek karışımı kremanın üzerine yayılır düzeltilir.

7- önceden ısınmış 185 derecede 25 dakika pişirilir sonra fırın ısısı 150 dereceye düşürülür. üzeri tamamen pişene kadar bekletilir.

soğuyunca servis yapılır…

Yorumlar

Nixie dedi ki…
Tarif denerken çok güvendiğim kategorisindeki sitenizin rahatlığıyla sonuçtan memnun kalacağımı biliyordum.Görüntüsü çok hoş oldu.Ama kalıba koyma aşaması biraz zor.Çünkü hamur malzemesi az.Üstünü kapatmayacak sandim.Birde alttaki muhallebiyede zarar vermemesi gerekiyor üst hamurun.İki spatula çalıştım.Benim hamur kıvamı koyuydu kek hamurundan.Dogrumu bilemiyorum.Yalnız kabartma tozunu yanlışlıkla 1 paket koymama rağmen fazla kabarmadı.Fakat lezzetini etkilemedi.Teşekkürler Kibele:)

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi