ıspanaklı ve peynirli kek
Ispanak, patates, peynir ve kişnişin buluşması ile nefis lezzetli tuzlu bir kek. Hazırlanması kolay ve besleyici…
Malzemeler:
200 gr ıspanak ( yapraklarını kullandım)
1 patates ( çiğ olacak)
100 gr beyaz peynir rendesi
3 yumurta
180 gr un
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartmatozu
1 tutam tuz
1 çay kaşığı kişniş ( aktarlarda bulunur)
Yapılışı:
1- Fırını 180 dereceye ayralayın.
2- patates ve peyniri rendeleyin. Ispanak yapraklarını yıkadıktan sonra incecik doğrayın ve bir kasede hepsini harmanlayın.
3- ayrı bir kasede yumurta,süt, sıvıyağ , kabartmatozu ve tuzu ekleyin mikserle biraz çırpın.
4- unu ekleyin karıştırmadan ıspanaklı harca ekleyin kaşıkla karıştırın. Baton kek kalıbını yağlayın. Karışımı kalıba aktarın.
5- Önceden ısınmış fırında 35- 40 dakika pişirin. soğuduktan sonra kalıptan çıkarın servis yapın..
Not: Kalıba yağlı kağıt serebilirsiniz. Kişniş; Hint mutfağının vazgeçilmezlerinden. Türkiye’de aşotu olarak da biliniyor. Kimyona biraz benziyor. Tarif lezzet dergisinden…
Yorumlar