Ana içeriğe atla

ıspanaklı ve peynirli kek

Ispanak, patates, peynir ve kişnişin buluşması ile nefis lezzetli tuzlu bir kek. Hazırlanması kolay ve besleyici…

Malzemeler:

200 gr ıspanak ( yapraklarını kullandım)

1 patates ( çiğ olacak)

100 gr beyaz peynir rendesi

3 yumurta

180 gr un

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı sıvıyağ

1 paket kabartmatozu

1 tutam tuz

1 çay kaşığı kişniş ( aktarlarda bulunur)

(ölçüler bak)

Yapılışı:

1- Fırını 180 dereceye ayralayın.

2- patates ve peyniri rendeleyin. Ispanak yapraklarını yıkadıktan sonra incecik doğrayın ve bir kasede hepsini harmanlayın.

3- ayrı bir kasede yumurta,süt, sıvıyağ , kabartmatozu ve tuzu ekleyin mikserle biraz çırpın.

4- unu ekleyin karıştırmadan ıspanaklı harca ekleyin kaşıkla karıştırın. Baton kek kalıbını yağlayın. Karışımı kalıba aktarın.

5- Önceden ısınmış fırında 35- 40 dakika pişirin. soğuduktan sonra kalıptan çıkarın servis yapın..

Not: Kalıba yağlı kağıt serebilirsiniz. Kişniş; Hint mutfağının vazgeçilmezlerinden. Türkiye’de aşotu olarak da biliniyor. Kimyona biraz benziyor. Tarif lezzet dergisinden…

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi