Ispanak, patates, peynir ve kişnişin buluşması ile nefis lezzetli tuzlu bir kek. Hazırlanması kolay ve besleyici…

Malzemeler:

200 gr ıspanak ( yapraklarını kullandım)

1 patates ( çiğ olacak)

100 gr beyaz peynir rendesi

3 yumurta

180 gr un

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı sıvıyağ

1 paket kabartmatozu

1 tutam tuz

1 çay kaşığı kişniş ( aktarlarda bulunur)

(ölçüler bak)

Yapılışı:

1- Fırını 180 dereceye ayralayın.

2- patates ve peyniri rendeleyin. Ispanak yapraklarını yıkadıktan sonra incecik doğrayın ve bir kasede hepsini harmanlayın.

3- ayrı bir kasede yumurta,süt, sıvıyağ , kabartmatozu ve tuzu ekleyin mikserle biraz çırpın.

4- unu ekleyin karıştırmadan ıspanaklı harca ekleyin kaşıkla karıştırın. Baton kek kalıbını yağlayın. Karışımı kalıba aktarın.

5- Önceden ısınmış fırında 35- 40 dakika pişirin. soğuduktan sonra kalıptan çıkarın servis yapın..

Not: Kalıba yağlı kağıt serebilirsiniz. Kişniş; Hint mutfağının vazgeçilmezlerinden. Türkiye’de aşotu olarak da biliniyor. Kimyona biraz benziyor. Tarif lezzet dergisinden…