ıspanaklı peynirli börek
Malzemeler:
Hamur için:
9 su bardağı un
3 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı şeker
42 gr yaş maya veya 1,5 çorba kaşığı kuru maya
İç Malzemeleri:
1 kilo ıspanak yaprağı
200 gr beyaz peynir veya lor peyniri
tuz, karabiber,pulbiber
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Üzerine:
1 yumurta sarısı
çörek otu
Arasına:
200 gr erimiş ılık tereyağı
Yapılışı:
Un geniş bir yoğurma kabına alınır. maya 1 su bardağı ılık suyun içinde eritilir. Unun ortası açılır maya, tuz, şeker eklenir iki su baradğı su ilave edilir yoğurulur. ( burası önemli; ele çok yapışan bir hamur olacak o yüzden su miktarını arttırabilirsiniz. ) hamuru mayalamak için üzerini iyice örtün ılık bir yerde 1-2 saat mayalayın.
Yıkanmış temiz kuru ıspanağı incecik doğrayın içine peynir ve baharatları sıvı yağı ekleyin elle biraz karıştırın. Mayalanan hamurdan 8-9 beze yapın her bezeyi az unlu bir zeminde ince açın. İçine 2 çorba kaşığı yağ gezdirin ıspanaklı içden paylaştırın rulo sarın yağlanmış tepsie dizin. isterseniz dilimleyin ben öyle yaptım. üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpin 40 dakika ılık bir yerde mayalayın. önceden ısınmış 190 derecede pişirin…
Yorumlar