ıspanaklı peynirli börek



Malzemeler:

Hamur için:

9 su bardağı un

3 su bardağı ılık su

1 çorba kaşığı tuz

1 çorba kaşığı şeker

42 gr yaş maya veya 1,5 çorba kaşığı kuru maya

İç Malzemeleri:

1 kilo ıspanak yaprağı

200 gr beyaz peynir veya lor peyniri

tuz, karabiber,pulbiber

2 çorba kaşığı sıvıyağ

Üzerine:

1 yumurta sarısı

çörek otu

Arasına:

200 gr erimiş ılık tereyağı

Yapılışı:

Un geniş bir yoğurma kabına alınır. maya 1 su bardağı ılık suyun içinde eritilir. Unun ortası açılır maya, tuz, şeker eklenir iki su baradğı su ilave edilir yoğurulur. ( burası önemli; ele çok yapışan bir hamur olacak o yüzden su miktarını arttırabilirsiniz. ) hamuru mayalamak için üzerini iyice örtün ılık bir yerde 1-2 saat mayalayın.

Yıkanmış temiz kuru ıspanağı incecik doğrayın içine peynir ve baharatları sıvı yağı ekleyin elle biraz karıştırın. Mayalanan hamurdan 8-9 beze yapın her bezeyi az unlu bir zeminde ince açın. İçine 2 çorba kaşığı yağ gezdirin ıspanaklı içden paylaştırın rulo sarın yağlanmış tepsie dizin. isterseniz dilimleyin ben öyle yaptım. üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpin 40 dakika ılık bir yerde mayalayın. önceden ısınmış 190 derecede pişirin…

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi