şiveydiz
Tarif sevgili yeşil kivi Seçil arkadaşımdan aldım. Nefis bir Gaziantep yemegi. Tavsiye ederim…
Malzemeler:
300 gr küçük kuşbaşı kesilmiş kuzu et- ben kemikli kuzu eti kullandım haşlandıktan sonra kemiklerinden ayırdım etleri.
1 su bardağı akşamdan ıslatılmış nohut
yarım kg taze sarımsak (sadece beyaz kısımları)
yarım kg taze soğan (sadece beyaz kısımları
2 yemek kaşığı kuru nane
1 yumurta
iki yemek kaşığı un
6 dolu kepçe süzme yoğurt- ben 500 gr süzme yoğurt kullandım
yağ, tuz
Yapılışı:
- Eti ve nohutları tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ilavesiyle iyice yumuşayana kadar haşlayın.
- Haşlanan malzemelere yarım cm uzunluğunda doğradığınız taze soğan ve sarımsakları katın.
- Gerekiyorsa su ilavesi yapın. Suyun ölçüsü malzemelerin üzerine çok az çıkacak kadar olacak.
- Bu arada yoğurt, yumurta ve unu topak kalmayacak biçimde güzelce çırpın.
- Sebzelerde yumuşayınca yemeğin suyundan biraz alarak yoğurda katıp karıştırın ve böylece ılıtın.
- Ardından karıştırarak yoğurdu yemeğe ilave edin. Yemeğin suyu az olursa sıcak su ilave edin.
- Sürekli karıştırarak yemeği bir taşım kaynatın. Ocaktan alınca tuz ilave
Yorumlar