sarıyer böreği


Malzemeler:
hamur için:
2,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı sirke
aldığı kadar un
aralarına:
200 gr erimiş ılık tereyağını ve 200 ml sıvıyağ karıştırın.
İç malzemeler:
6 adet pırasa
300 gr kıyma
yarım çay bardağı sıvıyağ
tuz ve baharat
yapılışı:
pırasa ayılanır yıkanır incecik doğranır. tencereye yağ eklenir kıyma ilave edilir pişirilir. pırasalar eklenir tuz eklenir pırasanın suyu azalana kadar pişirilir. baharat eklenir soğumaya bırakılır.
Böreğin yapılışı:
Un hariç diğer malzemeler karıştırılır. Un ilavesi ile yumuşak bir hamur yapılır. 5 dakika dinlendirilir. 5 bezeye ayrılır. Yuvarlanır üzerleri örtülür 20 dakika tekrar dinlendirilir.
Hamurlar merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açılır. arlarına 2 çorba kaşığı yağ karışımı sürülür üst üste konur tekrar 20 dakika dinlendirilir.
Hamur elle veya merdane ile biraz acılır sonra büyük bir tezgahta elle çekerek esnetilir büyütülür incecik zar gibi olacak. ortadan ikiye kesin. her tarafına iç serpilir veya kenarına yerleştirilir. rulo sarılır. Tepsiye yerleştirilir. Ben uzun dilimler halinde kestim yağlı tepsiye dizdim üzerine kalan yağdan biraz sürdüm. haşhaş serptim önceden ısınmış 200 derecede pişirdim..

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Hamurların 5inimi üst üste koycaz böyle yaparsam çekistirerek buyuturken biryere sigdiramam diye düşünüyorum büyük bir tezgahımda yok onerebileceginiz bisey varmi acaba...böreğin görüntüsü muhteşem ....Elif
banu kırmızıgül dedi ki…
selam,

5 yufkayıda ust uste konacak cekıstırılerek acılacak . tezgahınız ne kadar buyuk bılmıyorum ama kalın olıursa guzel olmaz sızde acabıldıgınız kadar buyutun bı deneyın kolay gelsın

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi