10 Kasım 2009 Salı

rulo zebra kek

Hazırladığım rulo zebra kek. Ben kek diyorum çok sade oldu. Sunarken, yanına çikolata sosu ile ikram edebilirsiniz.

Malzemeler:

pandispanya için:

5 yumurta

1 /2 su bardağı şeker

1 su bardağı un

yarım su bardağı nişasta

1 paket vanilya

1 çorba kaşığı limon suyu

2 çorba kaşığı kakao

Kreması:

500 ml süt

3 çorba kşığı nişasta

1 çorba kaşığı un

4 çorba kaşığı şeker

2 paket vanilya

ayrıca:

1 poşet krem şanti 1 su bardağı süt

Yapılışı:

Tüm malzemeler pürüzsüz bir şekilde karıştırılır. Orta derecedeki ateşin üzerinde pişirirlir. Soğutulur. Önceden çırpılmış krem şanti eklenir tekrar karıştırılır.

limpast1

Pandispanyanın yapılışı:

1-yumurtaların sarıları akları ayrılır.

2- aklarına şekerin yarısı eklenir katılaşana kadar çırpılır. sarılarınada kalan şeker eklenir 2 dakika çırpılır.

3- aklarının üzerine yumurta sarısı eklenir tahata kaşıkla karıştırılır. un, nişasta ve vanilya önceden karıştırılır karışıma iki aşamalı eklenir karıştırılır.

4- padispananya hamuru ikiye ayrılır yarısına kakao eklenir karıştırılır. yağlı kağıt serili tepsinin üzerine ilk önce sade karışım krema torbasına eklenerek aralık bırakarak verev sıkılır. kakaolu pandispanyada krema tormasına doldurulur kalan boşluklara sıkılır.

5- önceden ısınmış 180 derecede pişirilir. hemen pişecegi için arada bakın yanmasın.

6- ıslanmış hafif nemli büyük bir mutfak bezinin üzerine pandispanya yağlı kağıdı çıkarılmadan bezin üzerine konur ve rulo sarılır soğumaya bırakılır

7- soğuyunca açılır. krema sürülür hertarafına. rulo sarılırken yağlı kağıt yavaşça çıkarılır. dolapta bekletilir. servis yapılacağı zaman çikolata sosu ile sunulur vb.

8 yorum:

ayse dedi ki...

süper görünüyo elinize sağlık denemek istiyorum yalnız fırın tepsinin boyutu ne olmalı bu malzemeler normal fırın tepsisi için ideal midir? teşekkür ederim...

ayse dedi ki...

elinize sağlık harika görünüyor. bu malzemeler normal fırın tepsisi için ideal midir? denemeyi düşünüyorum daha küçük bi tepsi mi kullanmalıyım?

banu gökşin dedi ki...

tesekkur ederım ayse,

normal fırın tepsısınde yaptım. evdekı herkesın kullandıgı fırın tepsılerı klasık. kolay gelsın.

ELIF dedi ki...

BEN PASTAYI YAPTIM COK GUZEL OLDU ARASINA SADECE KREM SANTI KOYDUM AMA BIRAZ CIKOLATALI TARIFI BIRAZ SERT OLDU .TARIFLERIN ICIN TESEKKUR EDERIM

mavi ruyam... dedi ki...

görüntüsü harika !!! ellerine saglik canim mutlaka denemeliyim :)

Adsız dedi ki...

kabartma tozu yokmu a
caba

Zeynep Yener dedi ki...

Merhaba Banu Hanım, harika blogunuzdan dolayı tebrik eder, güzel tariflerinizi de insanlarla paylaştığınız için teşekkür ederiz. Bu tarifinizi biz Keyfet.Net editöleri olarak yeni Kadın Portalımız www.keyfet.net 'te yayınlamak istiyoruz. Sizinle iletişime geçmeyi dileriz. Web sitemizi ziyaret etmeniz ve en kısa zamanda bize ulaşmanız ümidiyle. İyi günler

tuğçe dedi ki...

çok güzel