polenta topları


Malzemeler:

1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı süt
yarım su bardağından az su
1 su bardağı parmesan peyniri veya kaşar peyniri rendesi
yarım çay kaşığı hindistan cevizi rendesi ben muskat rendesi ekledim
(küçük hindistan cevizi. yani hint cevizi)
tuz

sos için:

2 su bardağı doğranmış domates
4 diş sarımsak ince kıyılmış
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı fesleğen ince kıyılmış
tuz

Yapılışı:

mısır unu, süt ve suyu orta ateşte karıştırarak pişirin. Koyulaşmaya başlayınca rende kaşarları ekleyin 1 dakika pişirin. iyice soğumaya bırakın. Hamuru küçük toplar halinde yuvarlayın fırn kabına dizin.
Ayrı bir tencerede sarımsak ve domatesi zeytinyağda kavurun. tuz ve şekeri ekleyin. Sosu blender’dan geçirin.fesleğeni ilave edin ve topların üzerine yayın. önceden ısınmış 180 derecede 20 dakika pişirin. isterseniz et yemekleri balık vb. yanında servis yapın..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi