pekmezli soğan yahnisi

Güney Anadolu’da yapılan yemekler, özellikle Gaziantep mutfağından çıkma. Bu tarifi ilk duyduğumda çok merak ettim. Denedim, nefis oldu. İçine ceviz içi de ekledim…

Malzemeler:

-yarım kilo arpacık soğanı

-yarım kilo kuzu kuşbaşı et.

(kuzu etini sevmeyenler dana eti ile de yapabilirler.)

-yarım su bardağı ceviz içi eklemeyedebilirsiniz.

-1 çorba kaşığı domates salçası

-yarım çorba kaşığı acı biber salçası

-tuz, karabiber,yenibahar ve çok az pulbiber vb.

-2 çorba kaşığı tereyağı ve sıvıyağı

-nar pekmezi veya üzüm pekmezi

Yapılışı:

1- et ayrı bir yerde sote edilir.

2- tencereye yağ alınır eritilir. butun halde soğanlar eklenir

hafif kavrulur. Ceviz eklenir kavrulur. salçalar eklenir kavrulur.

3- içine et ileve edilir biraz bişirilir. baharatlar eklenir karıştırılır.

4-Üzerini çok az geçecek kadar sıcak su veya et suyu eklenir.

Orta ateşte soğanlar pişene kadar beklenir. Servis tabağına alınır üzerine nar pekmezi yoksa üzüm pekmezi ile servis yapılır…

Not: Arzu edilirse yanında pilav veya patates püresi ile servis yapılır…

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi