pekmezli pasta
Cevizli sucuğu bilirsiniz, içi cevizli; nişasta ve pekmezle pişirilen soslara bulanıyor ve kurutuluyor. Pekmezli pasta da aynı lezzette, sadece, biraz daha yumuşak. Yapımı kolay ve çok hafif…
Malzemeler:
1 su bardağı mısır nişastası
1 su bardağı toz şeker – ben 3 çorba kaşığı kadar ekledim
1,5 su bardağı pekmez
5,5 su bardağı kadar su
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı ceviz ya da fındık içi iri kıyılmış
1 paket bisküvi- 26 adet potibor biskuvi kullandım
Süslemek için:
vişne, çilek, ahududu vb.
meyve sosları
Yapılışı:
1- Nişasta, tozşeker, pekmez ve bir bardak suyu tencereye alın. Kısık ateşte karıştırarak tam koyulaşmadan pişirin ve hemen kalan suyu ve tarçını ekleyin muhallebi kıvamına gelene kadar pişiririn. Ocaktan alın ılımaya bırakın
2- Bisküvileri elinizle ufalayın. ılıyan tatlıya fındık içi ve bisküvileri ekleyin ve karıştırın
3- Bir kek kalıbı veya dikdörtgen bir kabın içine streç folyoyla ( kenarlarından sarkacak şekile) kaplayın ve pekmezli tatlıyı dökün. Buzdolabında en az 6 saat kadar bekletin. servis tabağına ters çevirin. üzerini meyvelerle süsleyin servis yapın…
2007- lezzet dergisinden…
Yorumlar