Ana içeriğe atla

pekmezli pasta

Cevizli sucuğu bilirsiniz, içi cevizli; nişasta ve pekmezle pişirilen soslara bulanıyor ve kurutuluyor. Pekmezli pasta da aynı lezzette, sadece, biraz daha yumuşak. Yapımı kolay ve çok hafif…

Malzemeler:

1 su bardağı mısır nişastası

1 su bardağı toz şeker – ben 3 çorba kaşığı kadar ekledim

1,5 su bardağı pekmez

5,5 su bardağı kadar su

1 tatlı kaşığı tarçın

1 su bardağı ceviz ya da fındık içi iri kıyılmış

1 paket bisküvi- 26 adet potibor biskuvi kullandım

Süslemek için:

vişne, çilek, ahududu vb.

meyve sosları

Yapılışı:

1- Nişasta, tozşeker, pekmez ve bir bardak suyu tencereye alın. Kısık ateşte karıştırarak tam koyulaşmadan pişirin ve hemen kalan suyu ve tarçını ekleyin muhallebi kıvamına gelene kadar pişiririn. Ocaktan alın ılımaya bırakın

2- Bisküvileri elinizle ufalayın. ılıyan tatlıya fındık içi ve bisküvileri ekleyin ve karıştırın

3- Bir kek kalıbı veya dikdörtgen bir kabın içine streç folyoyla ( kenarlarından sarkacak şekile) kaplayın ve pekmezli tatlıyı dökün. Buzdolabında en az 6 saat kadar bekletin. servis tabağına ters çevirin. üzerini meyvelerle süsleyin servis yapın

2007- lezzet dergisinden…

Yorumlar

Unknown dedi ki…
pötibörle pasta yaptınız mı hiç? herkes yapmıştır ya, hemen iki dakikada koy pötibörü, çikolata sür, al sana pasta ) ülker şimdi pötibör çoko diye bi şey yapmış, aynı bizim yaptığımız gibi, uğraşmaya gerek de kalmadı. al bakkaldan, koy misafirin önüne ) http://www.facebook.com/Ulker?v=app_140225022661799

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi