10 Kasım 2009 Salı

nişastalı poğaça


Nefis lezzetli ve kıyır kıyır bir poğaça oldu; uzun süre tazeliğini koruyor.


Malzemeler:

125 gr oda ısısında tereyağı

yarım su bardağı sıvıyağ

1/2 su bardağı yoğurt

1 su bardağı nişasta

1 yumurta

1 tatlı kaşığı kabartmatozu

1 tatlı kaşığı tuz

un

içine: peynirli iç vb.

üzerine: 1 yumurta sarısı

Yapılışı:

nişasta ve un hariç diğer malzemeler karıştırılır. nişasta eklenir yoğurulur azar azar un ilavesi ile yumuşak bir hamur yapılır. çeviz iriliğinde alınır istenilen iç konur poğaça şekli verilir. üzerine yumurta sarısı ve susam ve çörekotu serpilir önceden ısınmış 185 derecede pişirirlir.

Hiç yorum yok: