Ana içeriğe atla

mantarlı lazanya

Lazanyayı çok seviyorum; Hele mantarlı ve kıymalı iç harcı ile çok nefis oluyor.İçini hangi malzeme ile yaparsanız yapın kıvamını sulu tutmak gerekiyor; Yoksa lazanya pişerken yumuşamıyor. Beşamel sosun un miktarı az olmalı süt miktarı fazla olmalı…

Malzemeler:

1 paket lazanya

mantarlı iç:

400 gr mantar

300 gr kıyma

2 adet soğan

1 çay kaşığı : kimyon, tarçın, pulbiber, nane

1 çorba kaşığı dolmalık fıstık.

2 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz

4 çorba kaşığı sıvıyağ

tuz

Beşamel sos için:

5 su bardağı süt

3 çorba kaşığı un

70 gr tereyağı

5 çorba kaşığı rendelenmişkaşar peyniri

1 çay kaşığı rendelenmiş muskat

karabiber ve tuz

üzerine: rende 1 kase kaşar

Yapılışı:

mantarları yıkayın incecik doğrayın. tencereye sıvı yağı ekleyin ince doğranmış soğanları soteleyin. kıymayı ekleyin pişirin. fıstık ekleyin biraz daha kavurun. mantarları ekleyin 5 dakika pişirin baharatları ve maydanozu ekleyin karıştırın. altını kapatın.

beşamel sos için: Tereyağını eritin unu hafif kavurun süt ilavesi ile karıştırarak pişirin. içine kaşar ve muska, tuz karabiberi ekleyin karıştırın. Fırın kabını yağlayın. Tüm malzeme bitene kadar sırasıyla; lazanya, beşamel sos, ve mantarlı kıymalı harcı yerleştirin. en üst kata beşamel sos dökün kat kat. üzerine 1 kase rende kaşar serpin önceden ısınmış 180 deecede 40 dakika pişirin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi