mantarlı lazanya
Lazanyayı çok seviyorum; Hele mantarlı ve kıymalı iç harcı ile çok nefis oluyor.İçini hangi malzeme ile yaparsanız yapın kıvamını sulu tutmak gerekiyor; Yoksa lazanya pişerken yumuşamıyor. Beşamel sosun un miktarı az olmalı süt miktarı fazla olmalı…
Malzemeler:
1 paket lazanya
mantarlı iç:
400 gr mantar
300 gr kıyma
2 adet soğan
1 çay kaşığı : kimyon, tarçın, pulbiber, nane
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık.
2 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
4 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
Beşamel sos için:
5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
70 gr tereyağı
5 çorba kaşığı rendelenmişkaşar peyniri
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
karabiber ve tuz
üzerine: rende 1 kase kaşar
Yapılışı:
mantarları yıkayın incecik doğrayın. tencereye sıvı yağı ekleyin ince doğranmış soğanları soteleyin. kıymayı ekleyin pişirin. fıstık ekleyin biraz daha kavurun. mantarları ekleyin 5 dakika pişirin baharatları ve maydanozu ekleyin karıştırın. altını kapatın.
beşamel sos için: Tereyağını eritin unu hafif kavurun süt ilavesi ile karıştırarak pişirin. içine kaşar ve muska, tuz karabiberi ekleyin karıştırın. Fırın kabını yağlayın. Tüm malzeme bitene kadar sırasıyla; lazanya, beşamel sos, ve mantarlı kıymalı harcı yerleştirin. en üst kata beşamel sos dökün kat kat. üzerine 1 kase rende kaşar serpin önceden ısınmış 180 deecede 40 dakika pişirin.
Yorumlar