kırmızı mercimek topları
malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı rende kaşar
1 u bardağı ufalanmış ekmek içi veya yarım su bardağı galeta unu
1 yumurta
4 tane taze soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon.
tuz karabiber
kızartmak için sıvıyağ
mısır unu
Yapılışı:
- taze soğanları temizleyin kıyın. sarımsakları soyun ezin. Mercimeği yıkayıp süzün. Geniş bir tencereye alıp üzeri iki parmak geçecek kadar su ilave edin. Orta ateşte mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirin. ocaktan alıp süzün ve akan suyun altında durlayın.
- Mercimeğin yarısını mutfak robotuna aktarın ezin. İçine taze soğan , yumurta,ve ezilmiş sarımsağı ekleyip karıştırın. . Bir kaba alın kalan mercimek , kimyon , ekmek kırıntısı, rende kaşar peyniri tuz ve karabiberi ialave edin. karıştırın yoğurun.
- Ceviz kadar toplar alın yuvarlayın mısır ununa bulayın. kızgın bol yağda kızartın. kağıt havuluya alın yağı süzülsün. servis yapın.. tarif:lezzet dergisi
Yorumlar