10 Kasım 2009 Salı

kremalı brownie


Malzemeler:
16 dilim brownie için:
150 gr iri kıyılmış ceviz
3 paket 80′er gramlık bitter çikolata
125 gr tereyağı
2 çorba kaşığı nescafe
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
4 yumurta
2 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
bir tutam tuz


kreması için:
2 paket vanilyalı puding
6 su bardağı süt
üzeri için:
2 paket 80 gramlık bitter çikolata
2 çorba kaşığı tereyağı
1,5 çorba kaşığı krema

Yapılışı:
1- çikolatalı tereya ile birlikte benmari usulu eritin. nescafeyi 1 çorba kaşığı sıcak su ile eritip üzerine ekleyin
2- ılıyınca tozşeker ve vanilyayıkatıp karıştırın. yumurtaları teker teker ekleyin çırpın.
3- tuz,un ve kabartma tozunu ekleyin karıştırın. cevızı ekleyın karıştırın
4- karışımı yağlı kağıt ile kaplanmış 30×30 cm. ebatındaki kalıba dökün önceden ısınmış 180 derecede pişirin
5- soğuyunca üzerine pudingi hazırlayın ılıkken dökün biraz soğumaya bırakın
6- en son üzeri için: çikolata, tereyağı ve kremayı benmari usulü eritip, browninin üzerine yayın. çikolata donunca dilimleyin serviz yapın.
not: kremanın donması ıcın dolapta beklettım browniyi. kekin içindeki çikolata soğuyup donuyor, servisten önce oda ısında bekletin içindeki ıslaklık belli olsun…
sofra dergisinden…

Hiç yorum yok: