kremalı brownie


Malzemeler:
16 dilim brownie için:
150 gr iri kıyılmış ceviz
3 paket 80′er gramlık bitter çikolata
125 gr tereyağı
2 çorba kaşığı nescafe
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
4 yumurta
2 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
bir tutam tuz


kreması için:
2 paket vanilyalı puding
6 su bardağı süt
üzeri için:
2 paket 80 gramlık bitter çikolata
2 çorba kaşığı tereyağı
1,5 çorba kaşığı krema

Yapılışı:
1- çikolatalı tereya ile birlikte benmari usulu eritin. nescafeyi 1 çorba kaşığı sıcak su ile eritip üzerine ekleyin
2- ılıyınca tozşeker ve vanilyayıkatıp karıştırın. yumurtaları teker teker ekleyin çırpın.
3- tuz,un ve kabartma tozunu ekleyin karıştırın. cevızı ekleyın karıştırın
4- karışımı yağlı kağıt ile kaplanmış 30×30 cm. ebatındaki kalıba dökün önceden ısınmış 180 derecede pişirin
5- soğuyunca üzerine pudingi hazırlayın ılıkken dökün biraz soğumaya bırakın
6- en son üzeri için: çikolata, tereyağı ve kremayı benmari usulü eritip, browninin üzerine yayın. çikolata donunca dilimleyin serviz yapın.
not: kremanın donması ıcın dolapta beklettım browniyi. kekin içindeki çikolata soğuyup donuyor, servisten önce oda ısında bekletin içindeki ıslaklık belli olsun…
sofra dergisinden…

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi