Kivili Pasta

Bugün kardeşim Mert’ in doğum günü. Kendisi kiviyi çok sever, ben de sevdiği bu meyveden bir pasta yaptım; pandispanyası ıspanaklı. Pazar günü Ailemle gezdiğim Dolmabahçe Sarayından görüntüler…

Son zamanlardaki iş yoğunluğumdan dolayı, internete pek giremiyorum. En kısa zamanda sizleri ziyaret edeceğim. Sevgiler, iyi haftalar…

Malzemeler:

ıspanaklı pandispanya:

6 yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı un

yarım su bardağı nişasta

1 küçük çay bardağı ıspanak suyu

1 tatlı kaşığı kabartmatozu

1 paket vanilya

yapılışı:

- 200 gr ıspanak yıkanır robotta püre haline getirilir temiz bir tülbente alınır suyu sıkılır. Yumurta akları ve sarısı ayrılır. yumurta akı ayrı bır kaba alınır şekerin yarısı eklenir. mikserle beyazlayana ve katılaşanakadar çırpılır. Yumurta sarısı ayrı bir kaba alınır kalan şeker eklenir mikerle beyezlayana kadar çırpılır. Yumurta sarısı ve akı tahta kaşık yardımı ile karıştırılır. ayrı yerde un,nişasta, vanilya ve kabartma tozu elenir karışıma iki aşamalı eklenir. bu arada ıspanak suyu eklenir karıştırılır. Yağlı kağıt serii fırın tepsisine pandispanya eşit yayılır. önceden ısınmış 180 derecedeki fınında pişirilir.

Krema malzemesi:

1,5 su bardağı süt

1 çorba kaşığı un

3 çorba kaşığı şeker

1 yumurta

vanilya

150 gr beyaz çikolata

İkinci Krema:

400 gr süt kreması

3 çorba kaşığı toz şeker

1 çorba kaşığı kivili dondurma sosu

yoksa eklemeyebilirsiniz.

Üzerine:

1 paket kremşanti

1 paket kivi jölesi

arasına : 7 adet kivi meyvesi

arasını ıslatmak için şekerli soğuk süt

Yapılışı:

1- Krema: Küçük bir tencereye yumurta , un ve şeker eklenir süt ilave edilir iyice karıştırılır. orta ateşte karıştırılarak pişirilir. Beyaz çikolata ve vaniya eklenir karıştıtılır. soğumaya bırakılır.

2- Krema şekerle çırpılır. katılaşınca içine 1 çorba kaşığı kivi sosu eklenir karıştırılır.

3- Pandispanya 3 dikdörtgen patlara ayrılır. pandispanyanın arasına şekerli süt ile hafif ıslanır. beyaz çikolatalı krema sürülür kivi dilimleri dizilir. kivi soslu krema biraz sürülür diğer pat ile kapatılır. aynı işlem ikinci katada yapılır. en üst kata kremşanti hazırlanır süslenir. kivi jölesi hazırlanır donmasına yakın pastanın ortasına dökülür süslenir. Dolapta 2-3 saat dinlenir servis yapılır…

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi