kestaneli kurabiye
Yeni yıl yaklaşıyor ve kestaneli pastalar, kurabiyeler yeni yıl sofralarına çok yakışır. Kurabiye çok lezzetli oldu. Kestane sevenler için güzel bir tarif..
Malzemeler:
hamuru için:
125 gr oda ısısında tereyağı
yarım su bardağı pudra şekeri
2 çorba kaşığı esmer şeker
2 çorba kaşığı kestane püresi ben ”Kafkas” marka kestane püresi kullandım.
1 yumurta
1 tutam tuz
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2,5 su bardağı un. göz kararı yapın.
Üzerine süslemek için: kestane püresi
Yapılışı:
Yağ, pudraşekeri ve esmer şekeri mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. yumurtayı ekleyin tekrar çırpın. un hariç diğer malzemeleri ekleyin karıştırın. yavaş yavaş un ilavesi ile yumuşak bir hamur yapın. dolapta 20 dakika dinlendirin. fırını önceden 185 dereceye ayarlayın. yağlı kağıt serilmiş tepsiye ceviz iriliğinde yuvarladığınız kurabiyeleri dizin. ortalarına parmanızla hafif bastırarak çukurlastırın fırına verin ilk 10 dakika sonra kurabiyelerin ortalarına tekrar parmanızla hafif bastırın çukurlaşsın. tekrar fırına verin 10 dakika daha pişirin. ortalarını kestane püresi ile süsleyin.
Yorumlar