kerebiç
Kardeşim Mert’in Suriye ziyareti sırasında alıp hediye getirdiği kerebiç kalıpları ve Lübnan yöresel yemek kitabı beni çok mutlu etti. Kerebiç kalıplarını görür görmez hemen sevgili Hatice’nin kerebiç tarifini denedim nefis oldu. Tavsiye ederim …
36 adet kurabiye
malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker (pudra şekeri kullanılırsa daha iyi olur fakat yarım su bardağından biraz fazla şeker yeterli olacaktır)
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı ayçiçek yağı (kilisliler içerisine genellikle ayçiçek yağı değilde zeytinyağı kullanırlar)
- 1 paket oda sıcaklığında margarin
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (6-6,5 su bardağı aldı benimkisi. kilislilerinki gibi bir tad istiyorsanız unla birlikte 1 su bardağı kadar irmik ekleyebilirsiniz, ben eklemedim)
iç malzemesi:
- 2.5 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1 yada 1.5 tatlı kaşığı damak zevkinize göre tarçın
- yarım su bardağı susam (bunu eklemedim)
- yarım çay bardağı da hindistan cevizi
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Hazırlanması:
- bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin.
- hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içli köfte yapar gibi içini oyup karştırdığımız iç malzemesinden 1 yada 1.5 kaşık ilave edip ağzını kapatın.
- daha sonra yaptığınız bu kurabiyeleri kalıbın tam ortasına koyup elinizle hafifce bastırın. kalıptan çıkarmak içinde kalıbın ucunu bir tahta yada pişireceğiniz tepsiye hafifçe vurarak çıkartın.
-
tüm hamuru aynı işlemle hamur bitinceye kadar tekrarlayın.hafif yağladığınız tepsiye kurabiyeleri dizip üstü kızarmayacak şekilde pişirin.(püf noktası üzerileri kızarmayacak)
- kurabiyeler pişdikten sonra hafif soğumasını bekleyip üzerini tamamen kaplayacak şekilde pudra şekeri dökülüp servis yapılır.
Yorumlar