kahvaltı simidi


Mazemeler:
3 yumurta akı
350 ml su
100 gr tereyağı oda ısısında yumusak
1 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
30 gr maya
aldığı kadar un
Üzerine :
3 çorba kaşığı pekmez
1 su bardağı su. hepsini karıştırın
ve bol susam
fırından çıkınca çok az sıvıyağ sürün
Yapılışı:
un hariç diğer malzemeler ılık su ıle karıştırılır. az az un ilavesi ile yumusak ele hafif yapışan bir hamur yapılır . üzeri örtülür 30 dakika mayalanır.
hamurlardan 50 gr veya 100 gr alınır simit şekli verilir önce pekmezli suya sonra susama bulanır. tepsiye yağlı kağıt serilir çok az sıvı yağ sürülür. simitler aralıklı dizilir. iki misli olana kadar ılık yerde mayalanır. önceden ısınmış 200 derecede pişirilir. 15-20 dakikada pişer. üzerine fırcayla sıvıyağ sürülür…

Yorumlar

Adsız dedi ki…
merhaba sitenizi yeni keşfettim keşke daha önce keşfetseydim gerçekten tarflernz çok gzel hangisini deneyeceğimi şaşırdım kaşarlı simit tarifi arıyorum ama bulamadım bunu kaşarlı olarakta yapabilirmiyiz yada sizde tarifi varmı şimdiden teşekkürler

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi

tel kadayıflı kek