işkembe çorbası



Malzemeler:
1 kilo temizlenmiş küpler halinde kesilmiş işkembe
1 yumurta
1 kase yoğurt oda ısısında
2 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı sıvıyağ
tuz
sarımsak ve sirke
üzerine pulbiber
Yapılışı:
Temizlenmiş işkembeler düdüklü tencereye alınır üzeri iki parmak geçecek kadar su ilave edilir pişirilir. Düdüklü tencere kullanmıyorsanız normal tencerede pişirin suyu azalırsa sıcak su ekleyin.
Pişince ılıması için beklenir. ayrı bir tencerede yağ ve un hafif kavrulur. ılık işkembe suyu ile birlikte un karışımına ilave edilir karıştırılır. ocağın altı yakılmaz beklenir.
yumurta sarısı ve yoğurt iyice karıştırılır. ılık çorbaya ilave edilir sürekli karıştırılarak yedirilir. Ocağın altı yakılır karıştırılarak pişirilir.
tuz,ezilmiş sarımsak ve sirke arzu edilen ölçüde çorbaya ilave edilir.
not:
Aslında tarifte 2 yumurta var ve yumurta akları katılaşana kadar çırpılıp sarıları ve yoğurtla karıştırılarak çorbaya ekleniyor ama bu sefer böyle denedim. tarifi annemden öğrendim..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi