Ana içeriğe atla

hindistan cevizli marmelatlı kurabiye

Herkese mutlu hafta sonları…

Malzemeler:

250 gr oda ısısında tereyağı

yarım su bardağı pudraşekeri

50 gr fındık tozu

1 yumurta sarısı

1 paket vanilya ve kabartmatozu

un

Üzerine:

1 yumurta akı

hindistan cevizi

marmelat

Yapılışı:

1- yağ ve şeker krema kıvamına gelene kadar mikserle karıştırılır.

2- yumurta sarısı eklenir tekrar karıştırılır. badem tozu, vanilya ve kabartmatozu aldığı kadar un eklenir yumuşak bir hamur yapılır. 10 -15 dakıka buzdolabında üzeri kapalı bir şekilde dinlendirin.

3- ceviz kadar toplar alınır yuvarlanır. Yumurta akı sürülür, hindistan cevizine bulanır. tepsiye dizilir. ortaları parmağınızla biraz bastırılarak cukurlaştırılır.

4- önceden ısınmış 180 derecede pişirilir. ortalarına marmelat konur…

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi