Ana içeriğe atla

hindistan cevizli küçük kekler

Hindistan cevizinin aroması ve lezzeti bir başka. Miss gibi kokan keklerim oldu. Tarifi; muffin kalıplarında veya kek kalıbında pişirebilirsiniz …

Malzemeler:

4 yumurta

1/2 su bardağı tozşeker

yarım su bardağı sıvıyağ

1/2 su bardağı hindistan cevizi rendesi

1/2 su bardağı buğday nişastası ( mısır nişastasıda olur)

1 su bardağı un

1 paket vanilya

1 çay kaşığı kabartmatozu


Krema:

kremşanti

hindistan cevizi rendesi

Yapılışı:

1- yumurtaların akları ve sarıları ayrılır. yumurtanın akı bir tutam tuz ile kar halıne gelene kadar çırpılır.

2- yağ ve şeker 3 dakika çırpılır. yumurta sarıları eklenir 5 dakika çırpılır.

3- karışım yumurta akına eklenir kaıştırılır. içine hindistan cevizi, un, nişasta, vanilya ve kabartma tozu eklenir karıştırılır.

4- kek hamuru muffin kalıplarına veya çok büyük olmayan yağlanmış kek kalıbına dökülür. önceden ısınmış 175 derecede pişirilir.

5- soğuyan kek krema ile kaplanır, bol hindistan cevizine bulanır…

Yorumlar

Adsız dedi ki…
su bardagi olarak standart 200 grlik olanlardan olurmu yada siz hangi bardagi olcu olrak kullandini...Elif
banu kırmızıgül dedi ki…
http://kibelebereketi.blogspot.com/


bu lınkte olculer yazıyor kolay gelsın.

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi