haşhaşlı poğaça


Malzemeler:

250 gr tereyağı oda ısısında

1/2 su bardağı yoğurt

yarım çay bardağı sıvıyağ

2 yumurta- 1 sarısı üzerine

1,5 çorba kaşığı şeker

1 çay kaşığı tuz

1 çorba kaşığı haşhaş

2 çorba kaşığı limon suyu

1 paket kabartmatozu

un

Üzerine:

yumurta sarısı ve haşhaş

İçine: herhangi bir harç.

Yapılışı:

Un hariç diğer malzemeler karıştırılır. Az az un ilave edilerek yoğurulur kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır. 15 dakika dinlendirilir.Limondan biraz küçük parçalar alınır, çay tabağı büyüklüğünde açılır, istediğiniz harçtan konur kapatılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve haşhaş serpilir. Önceden ısınmış 190 derecedeki fırında pişirirlir…

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi