Ana içeriğe atla

haşhaşlı cevizli simit

Tarif forumdan yelda arkadaşımızdan. Nefis oldu, haftasonu çayın yanında lezzetli ve değişik bir ikram…

Malzemeler:

1 su bardağı sıvıyağ

125 gr oda ısısında tereyağı veya margarin

1 yumurta

1 bardak yoğurt

1 paket kabartmatozu

2 çay kaşığı tuz

1 türk kahve fincanı dövülmüş ceviz

1 türk kahve fincanı haşhaş tohumu

2 çay kaşığı toz şeker – ben yarım çay bardağı ekledim

aldığı kadar un

Yapılışı:

1- derin bir kabta yağları, yoğurdu ve yumurta akını karıştırın

2- başka bir kabta ; tozşeker, tuz, kabartmatozu,ceviz ve haşhaş tohumunu ekleyin karıştırın

3- iki malzemeyi birbirine karıştırın. aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur yapın. ( kulak memesi yumuşaklığında)

4- uzun şeritler yapın simit şekli verin veya merdane ile 1 cm. kalınlığında açın kalıplarla kesin. yağlı tepsiye dizin yumurta sarısı sürün. Önceden ısınmış 150 derecedeki fırında pişirin. ben 180 derecede turboda pişirdim…

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi