haşhaşlı cevizli simit
Tarif forumdan yelda arkadaşımızdan. Nefis oldu, haftasonu çayın yanında lezzetli ve değişik bir ikram…
Malzemeler:
1 su bardağı sıvıyağ
125 gr oda ısısında tereyağı veya margarin
1 yumurta
1 bardak yoğurt
1 paket kabartmatozu
2 çay kaşığı tuz
1 türk kahve fincanı dövülmüş ceviz
1 türk kahve fincanı haşhaş tohumu
2 çay kaşığı toz şeker – ben yarım çay bardağı ekledim
aldığı kadar un
Yapılışı:
1- derin bir kabta yağları, yoğurdu ve yumurta akını karıştırın
2- başka bir kabta ; tozşeker, tuz, kabartmatozu,ceviz ve haşhaş tohumunu ekleyin karıştırın
3- iki malzemeyi birbirine karıştırın. aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur yapın. ( kulak memesi yumuşaklığında)
4- uzun şeritler yapın simit şekli verin veya merdane ile 1 cm. kalınlığında açın kalıplarla kesin. yağlı tepsiye dizin yumurta sarısı sürün. Önceden ısınmış 150 derecedeki fırında pişirin. ben 180 derecede turboda pişirdim…
Yorumlar