halkalı çörek


Malzemeler:

hamur için:

1 çay bardağı erimiş ılık tereyağı

1,5 su bardağı ılık süt

3 çorba kaşığı toz şeker

yarım çay kaşığı tuz

1 çorba kaşığı toz maya veya 30 gr yaş maya

un

İçine:

2 çorba kaşığı yumuşamış tereyağı

3 çorba kaşığı toz şeker

1 su bardağı kırık ceviz

1 çorba kaşığı tarçın

1 çay kaşığı kakule tozu

Üzerine:

1 yumurta sarısı

2 çorba kaşığı erimiş tereyağı

Yapılışı:

maya yoğurma kabına alın. İçine süt ekleyin maya biraz erisin. Yağ, şeker, tuz ekleyin karıştırın. un ilavesi ile yumuşak bir hamur yapın. 30 dakika mayalayın..

Mayalanan hamur ikiye bölünür. unlu zeminde birinci beze 40 cm boyunda dikdörtgen acılır. içine 1 çorba kaşığı yumuşamış tereyağı sürürlür üzerine 1,5 çorba kaşığı toz şeker, yarım çorba kaşığı tarçın, yarım çay kaşığı kakule ve yarım su bardağı ceviz serpilir. rulo sarılır halka şekli verilir ucları birleştirilir. Yağlanmış tepsiye yerleştirilir. diğer hamurada aynı işlem yapılır. Her halkanın üzerini aralıklı makasla fazla derin olmayacak şekilde kesin ve sağa sola döndürün. üzerine yumurta sarısı sürün 30 dakika mayalayın. önceden ısınmış 200 derecede 20 dakika pişirin. sıcakken üzerine erimiş ılık tereyağ sürün. üzerini örtün dinlensin servis yapın..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi