güher çorbası



Malzemeler:

2 patates
yarım su bardağı ince bulgur
1 büyük soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı sıvı yağ
5 su bardağı su veya et suyu
tuz ve arzu edilirse kırmızıbiber ve karabiber

Yapılışı:

patateslerin kabukları soyulduktan sonra çok küçük küpler halinde doğranır.
tencereye su konur. Doğranmış patatesler ilave edilir. Patstesler pişmesine yakın bulgur ilave edilir. Bulgurda pişince altı kısılır. Ayrı kapta yağlar eritilir çok ince doğranmış soğan pembe renkte kavrulur içine biberler ilave edilir. Sonra çorbaya dökülür. bir taşım kaynatılır. çorbanın suyu az gelirse sıcak su ilave edilir..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi