grisini
Grisini çok severiz özellikle diyet zamanlarında kepeklisini tüketirim ama yinede kilo veremedim Gamze Bursa hanım’ın yazdığı ”425 g” adlı yemek kitabından aldığım bu tarif çok nefis oldu..
Malzemeler:
7 gr kurumaya (1 tatlı kaşığı kadar)
1/2 çay kaşığı şeker
2,5 su bardağı un
2 çorba kaşığı çörekotu
1 çorba kaşığı kimyon tohumu ( aktarlarda satılıyor)
2 çorba kaşığı kekik
1 yumurta
1 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz
yaglı kağıt.
Yapılışı:
bir kasede kuru mayayı 1 su bardağı ılık su ile karıştırın. şekeri ve yağı ekleyin karıştırın. Un, çörekotu, kimyon, kekik ve tuzu bir kabda karıştırın sonra mayalı suyla karıştırın. ele hafif yapışan bir hamur olacak. 3 saat mayala demiş ben 1 saat mayaladım. elinizle ince çubuklar yapın kağıt serili tepsiye dizin. Yumurta ve 1 su bardağı suyu çırpın fırcayla grisinin üzerlerine sürün öncen ısınmış 180 derecede kızarana kadar pişirin.15-20 dakika..
not: haşhaş ve sevdiğiniz baharatlardanda yapabilirsiniz..
Yorumlar