10 Kasım 2009 Salı

grisini



Grisini çok severiz özellikle diyet zamanlarında kepeklisini tüketirim ama yinede kilo veremedim :) Gamze Bursa hanım’ın yazdığı ”425 g” adlı yemek kitabından aldığım bu tarif çok nefis oldu..

Malzemeler:

7 gr kurumaya (1 tatlı kaşığı kadar)

1/2 çay kaşığı şeker

2,5 su bardağı un

2 çorba kaşığı çörekotu

1 çorba kaşığı kimyon tohumu ( aktarlarda satılıyor)

2 çorba kaşığı kekik

1 yumurta

1 çorba kaşığı zeytinyağı

tuz

yaglı kağıt.

Yapılışı:

bir kasede kuru mayayı 1 su bardağı ılık su ile karıştırın. şekeri ve yağı ekleyin karıştırın. Un, çörekotu, kimyon, kekik ve tuzu bir kabda karıştırın sonra mayalı suyla karıştırın. ele hafif yapışan bir hamur olacak. 3 saat mayala demiş ben 1 saat mayaladım. elinizle ince çubuklar yapın kağıt serili tepsiye dizin. Yumurta ve 1 su bardağı suyu çırpın fırcayla grisinin üzerlerine sürün öncen ısınmış 180 derecede kızarana kadar pişirin.15-20 dakika..

not: haşhaş ve sevdiğiniz baharatlardanda yapabilirsiniz..

Hiç yorum yok: