gılnış çeçen mantısı

Çeçen mantısı; Kırnış veya Gılnış da deniyor. Yapılışını, bir televizyon programında izlemiş ve çok beğenmiştim. Leziz bir yemek.

Malzemeler:

1,5 su bardağı su

1 yumurta

tuz

un

1 büyük tavuk göğüsü veya bütün tavuk

5 diş sarımsak

100 gr tereyağı

kırmızı toz biber

karabiber

yoğurt

Yapılışı:

1- su, yumurta ve tuzu bir kaba alıyoruz karıştırıyoruz. Yavaş yavaş un ilavesi ile sert bir hamur yapıyoruz. 15 dakika dinlendiriyoruz.

2- hamuru meradane ile 1 cm. inceliğince açıyoruz küçük şeritler halinde kesiyoruz. parmaklarımızla bastırıp yuvarlıyoruz.

3- tavuk haşlanır. etleri incecik didilir. kenara alınır

4- kaynayan tavuk suyuna mantılar atılır haşlanır servis tabağına süzülerek konur.

5- üzerine etler serpiliri. sarımsaklar ezilir tavuk suyu ile karıştırılır. tereyağı ve pul biberli sos hazırlanır.

6- servis yaparken sarımsaklı ve kırmızı biberli sosla ikram edilir. Arzu ederseniz yoğurtlada ikram edebilirsiniz…

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

frambuazlı kek

tel kadayıflı kek

eclair ve pastalar için parlak sos yapimi