gılnış çeçen mantısı
Çeçen mantısı; Kırnış veya Gılnış da deniyor. Yapılışını, bir televizyon programında izlemiş ve çok beğenmiştim. Leziz bir yemek.
Malzemeler:
1,5 su bardağı su
1 yumurta
tuz
un
1 büyük tavuk göğüsü veya bütün tavuk
5 diş sarımsak
100 gr tereyağı
kırmızı toz biber
karabiber
yoğurt
Yapılışı:
1- su, yumurta ve tuzu bir kaba alıyoruz karıştırıyoruz. Yavaş yavaş un ilavesi ile sert bir hamur yapıyoruz. 15 dakika dinlendiriyoruz.
2- hamuru meradane ile 1 cm. inceliğince açıyoruz küçük şeritler halinde kesiyoruz. parmaklarımızla bastırıp yuvarlıyoruz.
3- tavuk haşlanır. etleri incecik didilir. kenara alınır
4- kaynayan tavuk suyuna mantılar atılır haşlanır servis tabağına süzülerek konur.
5- üzerine etler serpiliri. sarımsaklar ezilir tavuk suyu ile karıştırılır. tereyağı ve pul biberli sos hazırlanır.
6- servis yaparken sarımsaklı ve kırmızı biberli sosla ikram edilir. Arzu ederseniz yoğurtlada ikram edebilirsiniz…
Yorumlar