10 Kasım 2009 Salı

gılnış çeçen mantısı

Çeçen mantısı; Kırnış veya Gılnış da deniyor. Yapılışını, bir televizyon programında izlemiş ve çok beğenmiştim. Leziz bir yemek.

Malzemeler:

1,5 su bardağı su

1 yumurta

tuz

un

1 büyük tavuk göğüsü veya bütün tavuk

5 diş sarımsak

100 gr tereyağı

kırmızı toz biber

karabiber

yoğurt

Yapılışı:

1- su, yumurta ve tuzu bir kaba alıyoruz karıştırıyoruz. Yavaş yavaş un ilavesi ile sert bir hamur yapıyoruz. 15 dakika dinlendiriyoruz.

2- hamuru meradane ile 1 cm. inceliğince açıyoruz küçük şeritler halinde kesiyoruz. parmaklarımızla bastırıp yuvarlıyoruz.

3- tavuk haşlanır. etleri incecik didilir. kenara alınır

4- kaynayan tavuk suyuna mantılar atılır haşlanır servis tabağına süzülerek konur.

5- üzerine etler serpiliri. sarımsaklar ezilir tavuk suyu ile karıştırılır. tereyağı ve pul biberli sos hazırlanır.

6- servis yaparken sarımsaklı ve kırmızı biberli sosla ikram edilir. Arzu ederseniz yoğurtlada ikram edebilirsiniz…

Hiç yorum yok: