10 Kasım 2009 Salı

gazozlu poğaça


Malzemeler:

1 su bardağı oda ısısında sade gazoz

çamlıca marka vb.

yarım su bardağı su

250 gr tereyağı oda ısısında

30 gr yaş maya veya

1 çorba kaşığı toz maya

1 çorba kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

un


İçine: peynir maydanoz karışımı vb.

Üzerine:

yumurta sarısı

çörek otu vb.

Yapılışı:

Yoğurma kabına gazoz,su, maya, şeker ve tuz eklenir karıştırılır. 2 su bardağı un ilave edilir elle yoğurulur. 250 gr oda ısısında tereyağı eklenir tekrar yoğurulur ve azar azar un ilavesi ile yumuşak bir hamur yapılır. yarım saat mayalanır. hamur 4 parçaya ayrılır her parça az unlu zeminde merdaneyle tatlı tabağından büyük açılır bıçakla veya hamur ruletiyle 8 üçgen parçaya kesilir. hazırlanan iç yerleştirilir sigara böreği gibi sarılır. yağlanmış tepsiye aralıklı dizilir. üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpilir 30 dakika mayalanır. önceden ısınmış 185 derecede pişirilir.

not: Gazoz bardağa konmadan önce kendi şişesinde oda ısısında bekleyene kadar açılmamalı. gazozun gazının gitmemesi gerekiyor. tarıf yuva mayadan..

Hiç yorum yok: