Sevgili Melisa‘ nın düzenlediği ”porselen demlik çay saati 33 hafta” etkinliği için hazırladığım ”Fındıklı Kurabiye. Kendisine başarılar dilerim..

Malzemeler:

150 gr oda ısısında tereyağı

1 su bardağı pudra şekeri

1 türk kahve fincanı mısır nişastası ve sıvıyağ

1 su bardağı kavrulmuş ince çekilmiş fındık

2 yumurta

2,5- 3 su bardağı un

1 paket kabartmatozu ve vanilya

üzerine:

benmari erimiş bitter çikolata


Yapılışı:

Yağ pudra şekeri ile krema kıvamına gelene kadar çırpılır. sıvı yağ eklenir karıştırılır. yumurtalar tek tek eklenir yedirilir. nişasta, kabartmatozu, vanilya ve 2,5 su bardağı un ilavesi ile karıştırılır fındık eklenir yoğrulur. ele yapışıyorsa azar azar un ilave edilir yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edilir (hamur sert olmasın) dolapta 20 dakika dinlendirilir az unlu zemınde 1 cm kalınlığında merdane ile açılır yuvarlak kalıplarla kesilir vb. yağlanmış tepsiye dizilir önceden ısınmış 180 derecede 15-20 dakika hafif pembe renkte pişirirlir. soğuyunca üzerine çikolata gezdirilir. çikolata donunca servis yapılır..