10 Kasım 2009 Salı

fındıklı düğüm kurabiye


Fındıklı veya cevizli çok lezzetli uzun süre taze kalan bir kurabiye…
Malzemeler:
125 gr oda ısısında tereyağı
1 çay bardağı çotana fındık yağı veya sıvıyağ
1,5 su bardağı pudra şekeri
1/2 su bardağı yoğurt
2 yumurta
yarım su bardağı çok ince kırılmış fındık
1 paket kabartmatozu ve vanilya
aldığı kadar un
üzerine:
1 yumurta sarısı ve toz fındık
Yapılışı:
Malzemeler karıştırılır az az un ilavesi ile çok yumuşak bir hamur yapılır. 5 dakika dinlandirilir. cevizden biraz büyük koparılır rulo gibi yuvarlanır düğüm apılır kalan uclar birleştirilir veya istediğiniz şekil verilir. tepsiye dizilir. üzerine yumurta sarısı ve toz fındık serpilir. önceden ısınmış 185 derecede pişirilir.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

slm kurabiyelerde genelde teryağı var margarin kulansak olurmu acaba

banu gökşin dedi ki...

tereyağı saglıklı dıye tercıh edıyorum margarınde olur farketmez. kolay gelsın sevgıler...

Adsız dedi ki...

tşk cevabınız için tariflerinize bayıldım gercekten deniycem bende pasta meraklısıolarak bisorumdahavar nekadar margarin kulanayım kurabiyelerde