10 Kasım 2009 Salı

Elazığ’ın patlıcanlı güveci

Bu nefis tarif de forumdan meldir arkadaşımızdan.Yapması kolay, pişmesi uzun ama sonuç mükemmel. Nefis bir yemek oldu. Güveç tencerenizin büyüklüğüne göre ölçüleri azaltıp çoğaltabilirsiniz…

Malzemeler:

1 kilo kemikli kuzu gerdan- kemiksiz kuzu gerdan ile yaptım
1 kilo patlıcan
yarım kilo sivri biber
1 kilo domates
2 baş sarımsak ( 1 avuç kadar ayıklanmış)
3 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:
1-Bütün malzemeler yıkanır güvecin dibine etler yerleştirilir

2-alaca soyulmuş patlıcanlar iri şekilde doğranıp etlerin üzerine, sivri biberler sadece saplarından ayrılıp 3 e veye 4 e bölünür patlıcanların üzerine yerleştirilir

3-domatesin kabukları soyulur küp küp doğranır biberlerin üzerine en son olarakda tereyağı koyulup güvecin ağzı aliminyum folyoyla kapatılır ve en küçük ocakta en kısıkta 3-4 saat pişirilir

4-servis yapılmadan önce fırında 15- 20 dk. fırınlanır ve servise hazırdır…

Hiç yorum yok: